Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag vill såväl hindra mig själv samt även falla för frestelsen att... och samtidigt frestas jag förstås mest hela tiden att 'göra slag i saken' och den matchen mellan sig själv och sig själv, hur kan den sluta annat än med avgjort?


Sårskorpor till kaffet 2021 09 26 (text)





Utvecklingen snabbades på av de båda världskrigen.
Dem förutan hade den nog befunnit sig nu, som den
gjorde omkring 1950.

-

Jag har rätt ibland i vilket fall.
Förrätt, varmrätt, f-ter rätt.

-

Det händer att du är efter given.
Att du res pek te rar tyngd lag en.

-

På frågor som det inte går (De mer retoriska)
att egentligen finna några riktiga svar på.

Eftersom den vilken frågar (F) utgår ifrån att
svaret, oavsett hur det tar sig ut, kommer bli
som att budskapet är en lögn, så svarar jag

antagligen inte alls, vilket kommer att tas som
en sorts medgivande, ett 'ja'.

Eller så kommer jag med ett neutralt och tillika
meningslöst svar. Som broccoli, klädesplagg eller

Torslanda Flygplats. Vilket troligen kommer att
tolkas som ett kategoriskt nekande, ett nej.
Den som inte tror själv att verkligheten tar sig

ut på ungefär det viset kan med fördel prova.
Vilket kan bli intressant.

-

Lustigt, före kände jag mig ofta nog som ofri,
utom just de första stunderna av förälskelse.
Snart nog de istället tjänat

till att fängsla mig, hålla mig som fången i
en elastiska energi. Det är först nu, åter igen
jag känner det som om

förälskelsens dimmor sluter in mig i en sfär
och jag väntar nästan otåligt på att de åter

skall skingras för att göra mig, så där mottaglig
för mera verkligheten. Som för att väcka mig.

-

Du har flera viljor samtidigt känns det som.
Det är som att du vill ha mig att förstå något.
Så att då jag nått insikt, skall välja att vilja
berätta för dig att jag som ser med egna ögon.

Sedan är det som att du plötsligt ändrar dig
och vill ha mig att berätta för dig, jag inte alls
förstår dig och att jag inte ens gärna kan göra.
Du vill ha mig att säga saker som är både och.

Jag försöker kanske 'komma undan' din som
eldfängda och upprörda vilja, genom att yttra
det jag tror du vill ha mig att säga. Som för att
komma undan trots jag aldrig kan riktigt förstå.

-

Att skapa ger såväl den
som något gör 'för sin publik',
såväl som för publiken själv
att ta del av.




















Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2022-01-28 21:50



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Tänker åter på motiveringen till IG nobelpriset, att det först får en att skratta och sedan tänka efter.
2022-01-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP