Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag vill såväl hindra mig själv samt även falla för frestelsen att... och samtidigt frestas jag förstås mest hela tiden att 'göra slag i saken' och den matchen mellan sig själv och sig själv, hur kan den sluta annat än med avgjort?


Sårskorpor till kaffet 2021 09 27





Blott jag allt förstod,
skulle jag säga det,
nu tänker jag det istället.

-

Något litet om egen tid.
Det finns människor som verkar vara
som desperata efter att få litet av egen tid.

En del människor förmår säga det,
andra verkar inte som våga.

Men är det verkligen någon annans sak,
att tala för dem som bara inte verkar våga?

-

Är det ett brott att vara eller ens säga sig vara,
rasist eller ha fördomar?

I så fall kan du väl sätta handfängsel
på sig själv?

Om nu alla människor är det,
hur pass 'fult' är det då att vara det?

Däremot är det nog 'fel'
att bryta mot regler och lagar,
om det samtidigt är meningen att man skall
'följa dem'?

Efter ett visst datum är d det förbjudet
att jaga, fiska och så vidare.
Men framgår det vad en får jaga eller fiska?
Vad sägs om häxjakt och röstfiske?

En del brott är mot 'de oskrivna reglerna',
mot moralen i samhället.

Hur många som 'säger sig vara',
bryter mot att just vara?
Saker att som fundera på
och det gör ju människor säkert också.

-

Mord på människor eller djur,
allts kan skapa 'mersmak' hos några
i 'guds fria natur'
beta så olika som kreatur sobra.

-

Medan du väntar på bussen kanske jag väntar på
'bättre tider' eller så kan vi byta roll, trots att det
verkar stundom som 'ett slag i luften'.

En sådan där tillbringad stund,
just då en som hoppar högt och det blir till
ungefär som 'mikrosömn' sägs vara,

bara som 'nicka till'
och så bli litet pigg igen
efter tre röda sekunder...



(Bilden är ett samarbete mellan musik och min kamera)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-24 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP