Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När det ena hänger ihop med det andra. ..



Väljarna ökar i Sverige

Men det röstas inte
Lika mycket som
Förr

Vad det nu kan
Ha för orsak

Annat var det på
Val-frids tid

Då var inte den
Inhemska befolkningen
Lika feta som nu. ..,?

Trots alla motionsanlägg
-ningar som poppat upp
Som svampar ur jorden

Men det kan ju i.a.f
Inte bero på allt Valfläskande
genom tiderna. ..

Men om småpartier
Som varit tung-an
på vågen försvinner

Kanske det blir ändring?

Folk var nog mer spar
-smakade förr när det fanns

Ränta att hämta in från sparade
Medel.

Nu finns bara ränta att hämta
In från en lånande befolkning

Som snart inte behöver slantar
Att dra omkring med

Då det mesta kommer att vara
Digitaliserade ettor och nollor
I cyberrymden

För kundernas bekvämlighets
Skull. ..

Tacka den tekniska utvecklingen
För det

Men kärnkraften får absolut
Inte avvecklas


Då skulle marknadskrafter
Förlora i inkomst och makt

Som skulle kunna övergå till
oöverskådligt och oansvarigt
Privat elframställnings-ägande

Och så kan man ju
Absolut inte ha det

För man måste ju
Tänka på Aktie
-bolagens inkomster

som alla kommande
utbetalande pensioner.
Ju är så beroende Av!







Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-27 08:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Mera el måste vi ha
det säger politikerna
och grön skall den va
vad skall vi den ta

Från vind som blåser var stund
från solen som strålar fin och rund
och håller igång
hela natten lång


2021-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP