Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppgift på en annan skrivarsida


Drömläge

Hon scrollar runt på Tradera.
Hon behöver ingenting, jo, kanske en solstol. Den gamla hade åkt iväg till återvinningen. Den hade gjort sitt, där var väl knappt något som gick att återvinna på den hemska gamla stolen, tänker hon. Eldas gamla solstolar upp tro? Nåja, man kan inte alltid tänka "miljö" och etik. Eller, visst borde man tänka på konsekvenserna för miljön redan när man köpte en ny pryl...Inget drömläge för en gammal sliten stol att hamna på återvinningen.
Hon känner sig lite uppiggad, jo, en ny solstol behöver hon. Hon letar vidare. Då ser hon den! En däckstol i teak! I teak? Det träslaget, är det tillåtet att köpa sånt ur miljösynpunkt? Hon läser om stolen, den är 50 år gammal, knappt använd. Hon har för sig att teak är hållbart. Om hon köper den kan hon hade på din balkong i hur många somrar som helst! Åh, där ska hon sitta under sitt prickiga parasoll och njuta mellan, och tillsammans med sina gröna växter. drömmer hon. Det här är ett drömläge. Hon slår till och köper stolen.








Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-27 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP