Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kodbeklädd årstid


Undrar om fåglar

nånsin flippar ur

glömmer tyda tecken

och inte varseblir

sina nattliga koder


kanske inte finner

sig tillrätta bland

alla nya attribut

hos årstider i

ständig metamorfos




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-27 15:01



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja de flyger vilse störda av eterns förföriska trådlösa nätverks signaler...

En god metafor med flera tolkningsmöjligheter. Dvs allmängiltig och användbar för många tillstånd m.m.
2021-10-05

  AiA Maria den fria


Texten berör och väcker mycket tankar!

Tack!


Ett av de svenska miljömålen är ”Begränsad klimatpåverkan”. Ett sätt ja en metod som används är att mäta klimatets påverkan på miljön är att följa utvecklingen hos fåglar, närmare bestämt hos ”varma” respektive ”kalla” fåglar.

Tänker i nu på hur påverkat fågellivet blir av tex vindkraftverk...

Kråkan, som bedöms vara en av de mest intelligenta fåglarna, kan bland annat räkna och känna igen ansikten i upp till fem år....
Undrar vad dom tänker om ”dom där utan vingar som inte tycks tänka”


Tack!
2021-09-29

  Elinor Sörensson VIP
Fascinerande hur fåglar genom
att läsa av naturens koder lyckas
navigera så rätt. Som exempelvis
ladusvalan år efter år återvänder
till samma gård.

Men nog händer det ibland att något
sätter detta sinnrika kodsystem ur
spel och fåglar hamnar fel.
2021-09-28
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP