Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Digitala infödingar.

Påve Frans varnade på måndagen för att många så kallade "digitala infödda" använder "skrupelfria" sociala nätverk som ett "nytt slagfält" för att sprida "falska nyheter och förstöra sina motståndare". -Kallade att "stå upp för att försvara" dialogen mellan föräldrar och barn, eller mellan unga och gamla. Han uppmanade dem också att försvara "social rättvisa, sanning och ärlighet, liksom sårbara människor, de röstlösa i samhället och invandrare". Eller så blir religiösa människor så småningom verktyg för våld och förstörelse i mångas liv. "Vissa digitala infödingar hittar det nya slagfältet i det virtuella riket och på sociala nätverk och använder falska nyhets skrupelfria vapen för att sprida gift och förstöra motståndare", beklagade påven Francis. I många fall, sade påven, familjeproblem som arbetsförlust, depression, ensamhet och missbruk. För att inte tala om den ackumulerade stressen, spänningen och ilskens utbrott och ökat våld. Påven erinrade om vikten av "blygsamhet" för unga människor och kritiserade att de ofta presenterar sina "anhängare" med en bild som inte återspeglar sanningen. På college, för att träffas "och sätta dem i ovanligt svåra situationer att hantera" * Detta är vad den suveräna påven sa i sitt budskap för den 36: e världsungdomsdagen, som kommer att markeras söndagen den 21 november 2021 och kommer att fungera som förberedelse för evenemanget som kommer att äga rum i Lissabon 2023.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-28 06:27



Bookmark and Share


  Koloristen
Digitala infödingar var ett bra uttryck. Det gäller att veta vilken digital klan man tillhör!
2021-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP