Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Lilla orkidébarn

Jag är ett barn fast i en vuxens kropp med en gammal själ. Komplexitet finns i mina vener den är svår att dölja. Barnet i mig vill ha kontakt med alla. Se mig! Hör mig! Får jag måla av dig? Pennan åker över pappret, över linjerna, korsar alla gränser. Jag växte aldrig ifrån det. Jag målar efter känsla inte efter förväntan. De skakar på sina huvuden när de ser mig. De säger att jag saknar motorik, jag säger att vill skapa mystik. Jag vill skapa innan det är försent. Innan deras ord får betydelse, vill inte att ännu ett barn går förlorat.

Jag är tung och lätt på samma gång. Jag är frånvarande men samtidigt väldig närvarande för jag ser allt, hör allt, känner allt. Jag letar efter någonting, något meningsfullt. En kraft som kan dra mig ner på jorden för jag går med huvudet bland molnen. Ett hållbart liv är inte ett lyckligt liv men det är ett liv.
I det stora hela är jag inte lycklig men jag är nyfiken. Jag ser det vackra men jag ser också det sårbara. Det beror på att jag bär en tyngd med mig. Tyngden kommer från min själ och sätter sig på mitt hjärta. Påminner mig om att vara vaksam om att att det finns sorg runt om mig som jag måste ta hänsyn till. Jag känner mig som en åskådare. En källa till skörhet. Skörheten finns överallt, i varje skratt bor en skörhet för efter varje skratt kommer en tystnad. Min uppgift är att se den, förstå den och att känna den.

Att vara omgiven av sorg är konst svår att tämja. Där råder museums lag: “se men inte röra”. Om du varit i kontakt med denna så vet du hur det känns. Något strävt som ett gammalt träslöjds projekt. Men det finns något väldig fint i det, en unik känsla av att tillhöra någonting. För inget är så levande som smärta, det är definitionen av vackert.

Jag vill tro att även jag är vacker fast på mitt egna sätt. Det bor en skönhet i mig en liten fjäril med stora ögon. Mina vingar kanske inte orsakar en tornado i Australien men den skapade en konstnär, en som inte vet när hon ska sluta att måla.
Övriga genrer av ljus humlan
Läst 17 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-28 10:31Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ljus humlan
ljus humlan