Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Å detta händer i Svea Rike idag - på 2000-talet.


Vaccinering sker ej bland personal

Då det kommer än den ena efter den andra politikern som för fram åsikten att personal ska tvingas till att ta vaccin. Fastän det står någon-stans i FN;s stadgar att man inte får tvinga i människor några som helst substanser. Då måste man börja ställa en oerhörd viktig fråga i sammanhanget. Nämligen;

vad är orsaken till att det finns personal inom vården som vägrar ta ett par sprutor vaccin. Fastän de som arbetar inom vården faktiskt har sett hur dålig en människa kan bli av en pandemi - covid? Hur kommer det sig att de som arbetar inom vården. Faktiskt avstår från vaccinet och detta fastän de ska ses vara välutbildade? Eller är det de som är outbildade som avstår från att vaccinera sig och detta även då de arbetar inom vården? Om det är det sistnämnda då kan man förstå att vi kan avstå från personal inom vården. Men om det är de som är hög-skoleutbildade som avstår från vaccination. Då måste andra saker till än hotelser om avstängningar, uppsägningar och andra hot från politiker.  För vi tycks redan idag sakna tillräckligt med vårdpersonal som är kapabla till att arbeta allround inom vården. Och dessa blir säkert glada att få lite extra ledigt efter ett tufft år i pandemin, ifall de blir uppsagda från sina nuvarande arbetsplatser. För då kan de söka A-kassa tills de får ett annat arbete.

Varför envisas som personal med att avstå från en vaccinering som påstås vara säker och bra på alla sätt? Förmodligen är sanningen denna att de som avstår från att vaccinera sig. De har sett alla de biverkningar som drabbar de vaccinerade. De biverkningar som har tystats ner bland de utbildade och också inom massmedia och enkom i syftet att få alla att bli vaccinerade. Även om fara för vissa människors liv är uppenbara. Som att de som tar viss medicin mot någon annan sjukdom. Faktiskt kan av vaccinet drabbas av blodproppar eller liknande. Så då måste man fråga sig om vad som har menats under hela pandemin. Då experter har gått ut och sagt; att nyttan överväger riskerna. Vem har nyttan av vaccination och vem är det som ska offras?

Som sagt så tycks det finnas vårdpersonal som har minst sagt en egen tolkning av saken – om att nyttan överväger riskerna. Detta visar de genom att avstå med att vaccinera sig, fastän de själva säkert står bakom parollen. Att alla ska vaccinera sig för att i bästa fall utrota covid-19.

Detta är enbart ett exempel på att de som ses som experter i samman-hangen där de mer eller mindre envisas med att använda slagord, för att andra ska följa dem ända fram till diket. Tycks sakna de kunskaper som är allomfattande i sammanhanget och därför bör inte tas på största allvar i sakfrågan, utan tvärtom ses som tjattrande tokstollar utan tillräckliga bevis för sina åsikter. Det innebär också att de inte ska ges rätten att döma över andra människors åsikter som kan vara hämtade ur konkreta bevis, även om bevisen inte har blivit iförda på ett sätt som ses vara acceptabel inom vård och omsorg. /här ska man komma ihåg att många saker som sker inom vården inte blir nedskrivna på ett korrekt sätt, med sina avigsidor som följd för patienten och brukaren/.

Så vad kan ske ifall de politiker får sin vilja igenom då det gäller utestängning från arbetet eller uppsägning eller vad som helst i syftet att bestraffa vårdpersonal som vägrar ta vaccin. Vad kan hända är vad som redan har hänt i andra länder.

Det har redan visat sig i andra stater, att tvånget till att ta vaccin ger inte önskat effekt, utan leder till brist på personal inom vård och omsorg. Med andra ord kan man aldrig tvinga fram en önskad effekt som ger goda resultat och då speciellt i fråga om människor. Det förstås om man utgår ifrån att människor är naiva och offrar sig i mängden för alla andras ”bästa”. Då kan man verkligen undra på om dessa människor är något att ha inom vård och omsorg. Då de gör saker enkom för att det ska göras och inte för att de själva ser fördelar. Och ser dessa människor inte fördelar. Då är det något som är fel i själva tanken att alla måste vaccinera sig eller i andra sammanhang inom vård och omsorg.
Övriga genrer av Flicis VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-28 16:17Bookmark and Share


  Julio
I New York där det är obligatoriskt, tar staten in utländska sköterskor som är vaccinerade. På så vis kan de sparka de befintliga som inte vill vaccinera sig.

Sen kan man tycka vad man vill om det.
2021-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP