Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fjärde av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset (nytt försök med en gammal ofullbordad idé). Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 097 : Urmas & Andrus

 

 

Husdjuret Urmas

bor här med sin

omskötare Andrus

i lyan som snarare

liknar en fartygskoj

med kabyssen i samma

rum. Ursprungligen

kommer bägge från

Tallinn men tog sig

hit när Urmas fick arbete

som orm på ett zoo

och som ridhäst vissa

kvällar hos Cillas Alice

dock idag håller sig bägge

hemma i lägenheten för att

sörja Estonia-katastrofen

ja, varje höst brukar Andrus

djupstudera de senaste

teorierna om observationerna

t.ex. hur hål i skrovet må tyda

på detonation inifrån bildäck

medan Urmas tror att bogvisiret

fälldes upp av mänskliga krafter

som skulle rulla ut något

obskyrt i havets grav

fast grannen Gunnel

uppmuntrar dem att gå

någon vanlig kurs istället

under alla omständigheter

har Andrus plockat bort

deras efternamn från dörren

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-29 16:36



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken fantasirikedom!!! Jag njuter när jag läser. Sådana beskrivningar! Toppen! Och så estonia på det. Jaa man kan sannerligen undra vad som egentligen hände.
2021-09-30

    Lena Söderkvist VIP
Verkar vara en brokig samling folk i det där huset. Intressant med kopplingen Estonia och den fartygsliknande lägenheten. De verkar ha inrättat sitt liv efter en sorg.
2021-09-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP