Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkligheten ropade mitt namn

 

 

Byggde ett luftslott om livet
svävade högt i drömmarnas värld

verkligheten ropade mitt namn
och jag föll till marken med en duns

när förvirringen lagt sig
och det som gjorde ont gått över

reste jag mig sakta upp
och skaffade nya redskap

byggde ett lustslott
som står stadigt på marken

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-09-29 11:00



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Tycker om dina transformerande dikter! Lärdom och förändring - hand i hand!
2021-10-05

  Monica Lindgren
"luftslott" och "lustslott" är fin lek med ord! Budskapet är egentligen detsamma som i många av dina dikter!
2021-10-03

  Eva Helene VIP
Att ta lärdom av misstag man gjort, det är klokt, såsom här. Bra skrivet.
2021-10-01

  Elin Holmsten
Tankeväckande dikt med mycket fint bildspråk!
2021-10-01

  Blomma-Stjärna VIP
ooooh så fint och målande om att komma från drömmarnas luftslott till att bygga grund för verklighetens lustslott!
2021-10-01

  Anya VIP
Kul hur du leker med orden luftslott och lustslott. Snyggt! Oj, nu ser jag att fler skrivit det, men det får stå kvar.
Tycker om den psykologiska touchen i din dikt.
2021-09-30

  Gunnel Eriksson VIP
Fin lek med orden -
luftslott - lustslott.
2021-09-30

    Lena Staaf VIP
En fin dikt med ordlek som visar på en utveckling och att kavla upp ärmarna för att ta itu med livets bekymmer.
2021-09-29

  Olof Lagerhorn VIP
Originell och väl utvecklad bild om vad
som får vår verklighet att hålla ihop.
2021-09-29

  Kajan VIP
Fyndigt och lätt drastiskt ! Hellre verklighet än overklighet (för det mesta...). Och visst kan verkligheten vara burdus, men alternativet är ej ett äkta liv.
2021-09-29

  AiA Maria den fria

Tack!


Överflödande

Berikande

Om-skapa

LIVet


Tack!

2021-09-29

  Niliboy
Ja, livet ger och tar, fint att det ordnade sig i luftslottet!
2021-09-29

  Öknens Ros VIP
När verkligheten slår till kan det bli ett bryskt uppvaknande.
2021-09-29

  ULJO
Ibland behöver man slipa om sina "livets"verktyg.
2021-09-29

  Sparvögat VIP
Ibland behövs förnyelse för att gå vidare i livet…
2021-09-29

  Maria Sundelin VIP
Fantasi är bra, men den får inte gå till överdrift
Kramar
2021-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP