Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väsensdov mistlur


kommen av hav
nu högt över skog
i milsvid flygsvävan
kastspanar en örn utefter
lämpligheternas topp

fiskgjusen väljer
istället riddarmässigt
vägen ut mot
evighetsvågad horisont

möts av
den väsensdova
mistluren

bistert biter bävrarna
ihop drar sin sälg
och asp till hyddan
som nu mörknat
i konturerna

enstaka rop
innan dimman
vältrat stranden
stora tystnaden
inträtt




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-29 14:04



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Naturlyrisk naturromantik som briljerar likt en vacker tavla av akvarellisten Bruno Liljefors ...
2021-10-05

  AiA Maria den fria


Överflödande
Perspektiv
-rikt liv

känns som tiden innan vila ”vinter”

Tack!
2021-10-03

    Lena Staaf VIP
Tycker väldigt mycket om denna dikt. Stämningsfullt om hur djuren stretar på. Bokmärker.
2021-09-29

  Susen VIP
Naturnära vågor väller in i din dikt som fångar flera sinnen. Snyggt!
2021-09-29
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP