Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla vill vara bäst

 

 

detta eviga tävlande

ett enda skrävlande

att vara störst

den giriges törst

 

vara den som guldet får

så länge som värdet består

är det värt all möda

för guldet kan man döda

 

det tävlas i det mesta

för de allra flesta

de står som förlorare

blir bara åskådare

 

hög som låg

det gäller prestige

vill va' med på tåg

vill ha regin

 

alla vill bestämma

låter bara jag, jag

man kan bara beklämma

får ej va' svag

 

men en dag ska jag va' störst

så stor är min törst

det är bara att jobba på

jabbadabbadå!  ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-09-30 10:36



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En dålig förlorare är bättre än en dålig vinnare. Ska vi slå vad? ;-)
2021-10-03

  bohemen VIP
Jag är oxå trött på denna barnsliga maktkamp. Om man vet att man är bra så behöver man ju inte bevisa det hela tiden!
2021-10-02

  bohemen VIP
Jag är oxå trött på denna barnsliga maktkamp. Om man vet att man är bra så behöver man ju inte bevisa det hela tiden!
2021-10-02

  Sparvögat VIP
Det borde tävlas i att vara mest generös, givmild, empatisk och vänlig…
Att ge istället för att ta!
Bra, tankeväckande text!
2021-10-01

  ULJO
Tänkvärd text.


2021-10-01

    Lena Staaf VIP
Du skriver om ett viktigt ämbe och gör det med energi och flyt. En riktig röta i samhället som tyvärr uppmuntras från tidiga år och sedan fortsätter att understödjas i arbetslivet. Att bestämma behöver inte vara fel, någon/ några måste göra det, men det kan göras på ett lyhört sätt.
2021-09-30

  Kungskobran VIP
Usch ja,varför måste det tävlas om allting.
2021-09-30

  Solstrale VIP
Bra sagt och gjort, rimmen flödar, tecken flyter inget flödet bryter! Ämnet är laddat och förklarar både ett och annat om de mänskliga divalaterna... Bra!
2021-09-30

  Jeflea Norma, Diana. VIP
I Japan finns det en trend med undercover -chefer
han låter sig misshandlas och kränkas av anställda,
när deras position upptäcks är det en allvarlig tystnad och avsked.
2021-09-30

  AiA Maria den fria

Tänkvärd satir! Tack!

”Bäst” skapar i verkligheten att det även finns någon som är ”sämre/sämst”

”Starkast skapar även bilden av svagast”

”Vinnare” ger även bilden av ”en förlorare”

Striden skänker ingen frid...

Tack!






2021-09-30

  Koloristen
Gud ÄR bäst.
2021-09-30

    ej medlem längre
Jag vill inte vara bäst
2021-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP