Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vicesheriff Mike Williams har av misstag skjutits ihjäl av sheriff Bill Hickok.


Farväl, Mike (Hickoks tema)

En småstads sheriff går säker
för sitt skickliga skyttes skull
Jag vet, kulhål sällan läker
och den som träffas blir jord och mull
Det är som det skall vara
någon måste ju jobbet ta
som rådigt kan försvara
lag och ordning, att stan mår bra
Det var min plikt att sätta,
med vår lags myndighet och makt
på plats vissa män, med detta
tämja gatan, som det var sagt
Sålunda verkar lagen
när den tröttnar på brott och bus
Skyldig med tur blir tagen
och får sova i häktets hus

Som barn lärde jag mig skjuta
är nu fruktad i många led
Knappt möjligt är det att sluta
för den som utmanas och blir vred
När eld i pipan bränner
blir det spring på vår lilla ort
Det är det liv jag känner
sådan har mig min kunskap gjort
Allt måste ändock falla
och den dagen är kommen nu
Ej mer skall mig någon kalla
lagens arm, ja, det anar du
Vet att jag dig begråter
vän som dog i en strid så grann!
Hör, om du alls förlåter,
Vilde Bill är en bruten man

Farväl, Mike. (tal)



18/9 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-30 17:40



Bookmark and Share


  100apor
Välrimmat om den tragiska händelsen. Bill får hålla mången Död mans hand.
2021-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP