Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I höstrusket

jag gångar mig ut i höstens grå regn
mitt svarta paraply blåser in och ut

på min blå regnkappa
har jag tänkt sy på en orange tygfjäril
men den har inte kommit på än
- spelar ingen roll när

det är roligt bara det att ha projekt
kan sitta i timmar
klippa ut och klistra in
mana fram nya bilder

fann röda smultron idag
lila plommon och gula äpplen

trädens grenar
blåser fram och tillbaks
altanens orangerandiga markis
blåser upp och ner

gångar mig in igen
ska skriva något på poeter.se
och sedan laga potatissoppa
och fritera bläckfiskringar

jag lyssnar till min mans pianospel
känner att han är igång med något intressant
märker hur min ena fot trampar upp och ned
och axlarna alternerar fram och tillbaks

allt medan himmelens gråvita kåpa
antar en mörkare blågrå ton...




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-09-30 18:12



Bookmark and Share


  Anya VIP
Som så ofta en accepterande lunk i orden. Så fridfullt fast det är regnrusk. Gillar fjärilen som ska sys fast på regnrocken. Fin metafor.
2021-10-05

  Solstrale VIP
Mycket mycket vacker levnadsteckning!
2021-10-05

  Sommarina VIP
Fint.
2021-10-03

  Bengt H VIP
Vardagen är det värdefullaste vi har.
2021-10-03

  lila fjäderblomman VIP
du kan verkligen förvandla höstrusk till höstmys!
2021-10-02

  Marita Ohlquist VIP
Du är en mästare på att hitta guldkorn i vardagsgruset.
2021-10-01

  ULJO
Hösten är väl fantastisk med alla sina överraskningar.
2021-10-01

  AiA Maria den fria

Underbart berikande!

Du är på riktigt en mästare på att förmedla livets upplyftande guldkorn!

Tack!

<3<3<3
2021-09-30

  Kungskobran VIP
Låter som en härlig dag
2021-09-30

    Lena Söderkvist VIP
Höstmys. Trevlig läsning.
2021-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP