Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havsbrisen smeker min kind!

Står vid relingen

vinden är så ljum

en ung jungman

blott 16 år,

Hasse är i byssan

kocken är dum

vi vantrivs ombord

Jag ligger midskepps

sjösjuk som attan!

Torrmjölk till England

Vi mönstrar av i

Mönsterås!

 

 




Fri vers (Fri form) av Niliboy
Läst 193 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-09-30 19:18



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fantastisk innehållsrik text, ser olika bildserier varje gång jag läser den. Finemang!
2021-10-07

  Peter G VIP
En berättande dikt där det händer mycket på ganska få rader! Spännande att ta del av!
2021-10-03

  Bibbi VIP
Applåd!
2021-10-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om en minnesvärd resa i ungdomens år.
2021-10-01

  Fjellhuldra VIP
En fin rytmisk dikt .
Hur en dag på havet kan vara.
Inte kul vara sjösjuk mitt på havet
Veta att det är långt till land.
2021-10-01

  Sparvögat VIP
Spännande havsresa från minnenas land…
Fin titel!
2021-09-30

  Kajan VIP
Här doftar det hav och havsbrisen är högst närvarande, mycket berättas med orden och i mellanrummet mellan dem. En dikt där jag även gillar den varierande läsrytmen, och de oregelbundna rim jag upptäcker.
2021-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Niliboy
Niliboy