Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Repet

Ett rep i en ögla
förtöjning
förankrad
säkrad

Ett rep i en ögla
fastsatt
fastlåst
kvarhållen

Vem vet

Bakom repet
grått vatten
himlens spegelbild
i lätt regn

En ögla
skruvad i en stolpe
håller ett rep
fastsatt i en brygga

Repet når andra stranden
knyts runt en björk
lagom slakt
förankrad
säkrad

När isen lossar
och bänder
hörs repen skava
ses en brygga på sned
i väntan på fritt vatten

©Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-30 21:54



Bookmark and Share


  Niliboy
Mycket fint och idylliskt!
2021-10-02

  KYREUS of Sweden
Sådant vore
människors leverne
fordom...och idag?
2021-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP