Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemodiga tankar om hösten

 

 

 

Jag saknar den frodiga grönskan

när bladen hängde tätt på grenarna

och dagen var varm och ljus

 

i höstrusket har många ramlat av

resten hänger som trasiga gardiner

i ett kallt och mörkt rivningshus




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-10-01 09:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Låter som när min far beskriver dag för dag hur hans vänner,,kusiner faller ifrån en efter en... En stark metafor i dina rader för det slår an för mig!
2021-10-05

  lila fjäderblomman VIP
Du ger mig vackra bilder - fint!
2021-10-05

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra rader som visar hur årstiderna
speglar sig i varandra och förhöjer
varandras karaktär.
2021-10-05

  Monica Lindgren
Trasiga gardiner i ett rivningshus! Bra bild.
2021-10-03

  Sommarina VIP
Fint. Om längtan
2021-10-03

  ULJO
Håller med. Även om hösten också har sin charm
2021-10-03

  Niliboy
Ja så är det, men luften är frisk vilket är bra för min kol!
2021-10-02

  Kungskobran VIP
Hösten med sin sprakande glöd
ger åt sinnet stöd
2021-10-02

    Lena Staaf VIP
En verkligt talande dikt om den saknad och dysterhetskänsla som hösten kan medföra. Kontrasterna mellan stroferna ger effekt.
2021-10-01

  Eva Helene VIP
Vacker dikt som kan tolkas på mer än ett sätt.
2021-10-01

  Kajan VIP
Här faller hösten in hårt i sinnet i avslutande strofen. Just den stora skillnaden i känsla i de två stroferna skapar en stor dynamik och det är en mycket bra bild av en upplevelse !
2021-10-01

  Blomma-Stjärna VIP
vackert beskriver du saknaden av värme och frodig grönska och svårmodet som kan tränga in i oss när vi ser trädens kala grenar och känner av både blåst och väta!
2021-10-01

  Öknens Ros VIP
Hösten vemodets tid, men kan också lysa upp från klarblå himmel och sprakande färger.
2021-10-01

  wiria77
vackra rader
om saknaden
om mörkret
som väntar
tycker om hösten
men när mörkret
sig sänker
då är det jobbigt
2021-10-01

  Sparvögat VIP
Förstår din längtan till värmen och ljuset…
Men höstens färger nu är magiskt vackra.
2021-10-01

  Maria Sundelin VIP
Jag tillhör ju dem som älskar hösten
Kramar
2021-10-01

  Lottie Ålhed VIP
Att gå en mörkare tid tillmötes. Väl beskrivet här.
2021-10-01

  AiA Maria den fria

Kännbar

Längtan
Saknad
Hand i hand

Kämpa emot eller tillåta släppa

Lövet släpper när tid är.

Tack!

<3<3<3


2021-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP