Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


DET REGNAR I NATT

 

Det regnar i natt
ljuset från månen utanför skiftar i rännilarna på fönsterglaset
allt bildar färgsensationer som också färgar mitt sinne i natten

det regnar i natt
stranden ligger öde i ett mörker som också döljer horisonten
jag går ändå ner mot strandkanten och spanar ut i det mörka

ja det regnar i natt… regnar det även där du är
jag ser regnet upplyst av månen i de gnistrande regndropparna
droppar som blandas med tårarna på min kind ger en smak av sälta

det regnar i natt… även i mitt hjärta
så jag sätter mig hukande ner där vid randen av strändernas strand
då när ljudet av vågorna ackompanjeras av ett tilltagande fast ljummet regn

jo då… det regnar i natt
men månen där uppe syns fortfarande förvånansvärt bra trots regnet
och den stirrar vakande ner på mig när regnet träffar mitt ansikte

 jag tröstar mig med att ett månsken i silver
lovar ju faktiskt... bättre väder

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-10-01 11:32



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
och ett hänförande foto...!
2021-10-03

  Kungskobran VIP
Så fint melankoliskt
2021-10-02

  Kajan VIP
En märklig upplevelse att läsa denna, där finns en saknad som löper genom dikten; men samtidigt är den ett kalejdoskop med färger i en mängd nyanser och likaledes känslor som genomströmmar skrivarjaget. En fantastisk fin text !
2021-10-01

  Karin Sällström
Väldigt vackert!
2021-10-01

  Sparvögat VIP
Åh så vackert tecknat, droppar som faller från skyn och från ditt hjärta…
Månens ljus som lovar bättring…
Mycket fint!
Ljus till dig!
2021-10-01
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP