Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller hur det känns att arbeta med kultur. Det skänker mening.


Att simma i skuggan

Jag är en arbetsmyra som simmar i en sjö

Men för mig är det en ocean där djupet ekar under mig

Bottenlös är reflektionerna jag stundvis tänker

Bredvid mig simmar stora fiskar men de ignorerar mig

Jag simmar och simmar och hoppas

Kanske hittar jag en pinne jag kan vila på

Kanske kan jag tillsammans med denna pinne fortsätta simma

Och fortsätta samla bröte som växer och blir stort

En dag har jag simmat och simmat

Och allt bröte har vuxit och blivit såpass stort

Förhoppningsvis har då alla de andra myror som också simmar

Tittat på mig och känt att den fisken är ju ganska stor




Fri vers (Fri form) av Xan
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-01 12:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xan
Xan