Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besök, en lördag

Vattnet stiger över husets tröskel

när stormen tar med sig havet

över mil efter mil efter mil

av svarta skogar

 

bara för att ha sällskap

i den stora dansen

över himlens grå salsgolv

 

 

Vatten från Atlantdjupen

och jag känner med fingret

och spetsen av tungan

på sältan från krabbornas rike

 

och jag tänker på undergången

till lördagskaffet

och Ring så spelar vi

 

 

Blåser huset iväg idag?

Bjuds vi som bor här

på en okänd resa

 

får vi se andra vyer, andra verkligheter

från ett perspektiv där ovan

där som molnen föds och försvinner

 

kommer det gulmålade hemmets järnkättingar

att hålla för orkanen och för regnets floder

 

kommer kaffet i Muminmuggen

att hålla värmen

när rutorna trycks in av vinden

 

och gardinerna med sina söta blommotiv

flyger runt som vilda svalor

genom rummet

och ut mot friheten?

 

 

Jag undrar

när världen tar slut

och om jag hinner att lyssna

på tionyheterna

 

och jag undrar

vad som händer

när allt åter

blir till stillhet

och en oändlig frid

 

med sju sorters kakor




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-02 09:25



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Spännande text som leder
från vardagens instängda
frid och vågar ut ett tag
att glänta mot verklig
-hetens kalla
vinddrag
Bravo!
;)
2021-12-04

  lodjuret/seglare VIP
Det känns som om pennan fått vingar för pengarna, valt att flyga fritt så länge drömmer håller. Sedan förväntar sig Energia att den lägger sig som sömnigt ned i asken för att åter nästa gång lusten faller på, vingar skall hålla för ännu en tur.
2021-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP