Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
la Ville éternelle = (franska för) den eviga staden, Rom (här i poetiskt omkastad ordning)


Alla vägar bär till Rom

Du är mig en plåga
men du är allt jag har
hur i all sin dar
skulle jag utan dig våga

Att framåt tåga
ja, du är mitt standar
som framåt far
som min brinnande låga

Att följa dig är vad jag vill
även om jag klagar
och inte räcker till

Så gör som du behagar
éternelle, la Ville
i alla mina dagar




Bunden vers (Sonett) av Bengt H VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-03 11:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Finurlig, fyndig och minnesvärda rader!
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP