Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från absurd till överårig

Svamlig, osammanhängande, jag tappar bort mig
Jag gallrar bland mina ord, nu finns det inte många kvar
Försöker begränsa mig till de som är nära verklighetens väsen
men de orden får abnorma proportioner
Ett öga förvandlas till ett bowlingklot, en katt blir stor som en val,
och när jag klinkar försiktigt på pianot
bryter en symfoniorkester ut i hundratio decibel
Jag återkallar alla tystlåtna ord, försöker kategorisera dem
I jakt på mening gör jag noggranna listor från a till ö,
från absurd till överårig, och hittar något av mig själv igen




Fri vers (Fri form) av Elin Holmsten
Läst 119 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-03 13:46



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja ord är som små busiga barn, eller elaka monster ibland. Dem jag är rädd för sätter jag punkt för, eller grindar med parantes eller dubbelstreck... ;)

Bra med alla fantastiska metaforer och liknelser i din text som väcker stark igenkänning, piano är bra att ha till hands om man vill ha lydiga ord! :)
2021-10-05

  Lustverket VIP
Ja, absurditeten tenderar att återkomma och med den ytterligare fragment av en själv...
2021-10-05

  Ingvar Loco Nordin VIP
Denna dikt finner en slags resonans i mitt projekt OMBUDSMANNEN. Du kan höra ett antal versioner i denna spellista på Soundcloud - och det kommer fler, bl.a. en viskad version till bullrande perkussion!
https://soundcloud.com/user-782001904-315487351/sets/ombudsmannen
2021-10-04

  AiA Maria den fria


Introspektion
Transformation

Tack!
2021-10-03

  Susen VIP
Att hitta fotfästet i tillvaron, vilket lätt kan svaja
2021-10-03

  Larz Gustafsson VIP
Är du HSP?
Och i så fall: Betraktar du det som absurt?
2021-10-03

    ej medlem längre
Tystlåtna ord - det gillar jag
2021-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Elin Holmsten
Elin Holmsten