Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
John Wesley Hardin ställer till med halabalo i Abilene, flyr i bara mässingen från hotellbalkongen ned på en diligensvagn - och kommer undan.


John Wesley

Djävulsk otur kan man ha, som om det ej var nog
med en kompanjon som snarkar, klart han gick och dog!
Allt jag ville ha var tystnad, buller mer det blev
Varningsskotten genom väggen tänkta var som brev

Charlie skulle läsa hålen som de vore ord
lyda varje stavelse, det slutade med mord
Ingen sådan avsikt hade jag emellertid
Stackars djäkel, måtte han nu njuta himlens frid!

Om jag kunde skulle jag på hans begravning gå
gråta som en käring – kanske inte, men ändå…
När sheriffen vaknar har jag redan lämnat stan
Kinkig kan han vara, ändå gillar jag den fan

Hej då Abilene, det var ett minnesvärt besök
ändade likt andra i ett moln av eld och rök
Efterlys mig gärna, det blir ingen bra merit
för en stad som hade kunnat fånga en bandit.



21/9 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-03 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP