Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Loppisglädje nr 2

Till Nacka jag for med tunnelbana och buss
det fanns ingen som kunde ge mig en skjuss.
Många stationer var det till stadens sluss,
där satt jag och många andra på vår stuss.
Väl framme möttes jag av en vattenpuss
ty det hade börjat regna, det var inget plus.

Väl framme vid det stora garaget i betong
som gick i cirklar med en del små prång,
där satte jag mitt sökande igång,
men det blev helt utan framgång
ty jag hade till mitt eget förfång
glömt mina glasögon denna gång.

Ljuset i ett parkeringsgarage är inte det bästa,
det vet nog de allra flesta,
skumt och skuggigt för det mesta,
förhållanden är inte de allra bästa
för en kvinna som olika prylar vill testa,
situationen var inte den världsbästa.

Men skam den som ger sig tänkte jag,
nu tar jag nya sökande tag,
men vänta nu ett slag,
trots att synen min är svag
ser jag plötsligt i dunklet nåt som gör mig glad,
kan ni nu gissa vad?

Jo ett par rosalila läsglasögon med styrka så rätt
det gjorde genast mitt loppissökande lätt,
jag hade ilade fram till bordet utan tanke och vett
här skulle jag på mina pengar sätta sprätt,
glasögonen skulle bli mina egna oavsett,
detta skulle göra mitt liv lätt som en plätt.

Det mina vänner och läsare här,
var det enda fyndet jag hittade där.
Men glasögonen mig jättebra klär,
så jag har nog blivit lite smått kär.
Det var en väldigt bra affär
det var värt allt regn och besvär.

















Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-04 09:23



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Så meningen kan skrivas om, glömskan kan vara hjärnans försök att ge dig nya perspektiv, mer motion och för att väcka motivation och på livet få fason, glömska kan således vara av gott, tack då för all glömska jag fått... Nu minns jag hur skönt det kändes att hoppa i vattenpuss och landa i den på min stuss! ;)
2021-10-05

  Marita Ohlquist VIP
Trots motgångar av olika slag
blev det till slut en glädjens dag.
2021-10-04

  Öknens Ros VIP
Härlig rytm och alla fina rim, en stjärna till dig!
2021-10-04
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP