Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista resan

 

 

Varsamma händer
lossade förtöjningen
på livets båt

sommarnattens ljumma vindar
fyllde seglen

till koltrastens sång
gled båten sakta ut
på den sista resan

från livets strand
mot evighetens hav

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2021-10-04 09:58



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Vacker och vemodig text.

2021-10-11

  Stisse
Din dikt inger förtröstan inför sista resan. Känner en eufori när jag läser dina rader.
2021-10-09

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Skön och positiv dikt om
sista resan.
Varsam som bomull.
Kram.
2021-10-08

  Stanley Rydell
Varsamhetens vemodiga lov!
Bokmärkt
2021-10-07

    bittemi VIP
Varma vackra vemodiga ord!!
2021-10-07

  Eva Langrath VIP
Vacker bild av den sista resan.
2021-10-06

  Margit Grell VIP
En vacker bild möter läsaren i denna fina text där stillheten råder när förtöjningen släpper.

2021-10-06

  Susen VIP
Åh en vacker sista resa förmedlar du mot evighetens hav
2021-10-05

  Eva Helene VIP
Mycket vackert och tryggt!
2021-10-05

  Monica Lindgren
Så vackert och vemodigt skrivet - av någon som fått distans till det svåra.
2021-10-05

  Olof Lagerhorn VIP
En dikt där hav och segel öppnar upp en
vacker och vemodig bild om livets slut.
2021-10-05

  Anya VIP
Så vackert skildrat om döden...om jag tolkar rätt? Tycker mycket om!
2021-10-05

  Solstrale VIP
Vemodsdruckenheten gör sig bästa vän med melankolin här, och det rinner en värme intill en kall droppe som lämnar min ögonvrå! Så berörande!
2021-10-05

  lila fjäderblomman VIP
blir tårögd... så vackert och berörande en själens sång.
2021-10-05

  Blomma-Stjärna VIP
en djupt berörande dikt, fylld av ömhet och acceptans och en känsla av att en djupare mening än vi kan se härifrån finns!
2021-10-04

  Niliboy
Ja, en Anna går iblan å funderar på den resan, men än lever hoppet. Fint fångat!
2021-10-04

  Kajan VIP
Texten genomströmmas av en säregen ömhet som berör mig som läsare. En skör och värdig dikt.
2021-10-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och lugnt diktar du sista resan, som man önskar att den borde vara.
2021-10-04

  Feliaxel VIP
Så fantastiska rader
2021-10-04

  limerick VIP
Stor poesi! Bokmärker.
2021-10-04

  ULJO
Makalöst vackert.
2021-10-04

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet. Det är så man önskar att den sista resan ska vara, inte smärtsam och panikfylld.
2021-10-04

  Öknens Ros VIP
Ett stilla lugn vilar över dina rader, en rofylld stämning.
2021-10-04

  Kungskobran VIP
Sakta glider vi bort
från allt som hänt och vi gjort
2021-10-04

  Sparvögat VIP
Stillhet och ro vilar i dina ord…
Vackert!
2021-10-04

  Maria Sundelin VIP
Vackert
Kramar
2021-10-04

  Lottie Ålhed VIP
Vacker bild och tanke!
2021-10-04

  AiA Maria den fria

I tillit
Vacker
Varsam
Ödmjuk
”sista resa”

Tack!
2021-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP