Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek adjö

 

 

tänk om kärlek på riktigt fanns

tänk så många hjärtan vanns

tänk om trohet vore sann

tänk vara sann mot varann

 

nej, gör dig inga illusioner 

allt är enbart konklusioner

av människors drifter

av lömska fula gifter

 

förälskelsens ljuva plåga

ställer en självklar fråga

vad är det för bacill

vad är det den vill

 

sjuk av kärlek man blir

borde ta på ett visir

stoppa i öron proppar

det kärleken stoppar

 

det jag inte hör

heller inte mig berör

kärlek ett avslutat kapitel

jag sätter nya segel

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-10-05 09:29



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Det är inte så lätt det där med kärlek.
Dikten är skriven med lätt penna och med humor. Bra!

2021-10-11

  Bodingen VIP
Japp, så är det! Tack.
2021-10-07

  Susen VIP
Kärlek är så mycket mer och underbar om den är villkorslös. Fint skildrat om smärtan när sveket dragit in i en relation
2021-10-05

  ULJO
Kärlek är komplicerat. Men kan vara underbar om den sker på lika villkor.
2021-10-05

  Kungskobran VIP
Kärlek är ett gift
som ett infekterat stift
som in i hjärtat förs
där blodomloppet störs
När stiftet dras ut
är allting slut
2021-10-05

  Solstrale VIP
Mycket gott jobbat! För kärleken du lobbat!
2021-10-05

  AiA Maria den fria
Tack för tänkvärd ”Kärlek adjö” och för speglingar i kommentarer!

Reflekterar över illusionen av vad kärlek är ...kanske är detta en mening med livet- att söka, finna och utge kärlek..?

För mig kärlek är en fri energi som endast är...i varandet finns inga behov eller begär.

Vid skanning av hjärnan går det att se att i ”förälskelse” aktiveras området som även bär OCD (tvångssyndrom)...intressant notering.

Tack!

<3<3<3
2021-10-05

    Lena Staaf VIP
Om man inser att kärlek är något komplicerat och ömtåligt så har man större chans att lyckas med den.
2021-10-05

  Koloristen
Om kärlek är lika med kärleken till sin egen (van)föreställning om en annan människa så är det bara bra att säga adjö till det.
2021-10-05

  Sparvögat VIP
Den sanna kärleken är värd att söka…
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP