Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktober

Innanför skallens grubblande lober
kommer en insikt: höst och oktober!

Nu färgas bladen gula av hösten -
skönheten är väl den enda trösten.

Hösten må vara vacker i början.
Slutet blir snöslask och rena sörjan.

Isiga vindar som biter din kind.
Bladen slås ner av en arktisk vind.

Hösten är dyster trots apologeter
som Karlfeldt, och allt vad tokarna heter.

Hösten kan aldrig vara din vår
såvida du ej bland antipoder går!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-04 15:33



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Här blev det en serie goda skratt.
Fin humor!

Själv är jag en vän av vår och sommar.
2021-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP