Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


sällskap


Medkänsla


Där går en man
på kyrkogång
tre rosor i sin hand

vad tänker han
och varthän ska han gå

En koltrast med sin sång
upplöser hjärtats knutna band

en tår förlöses i hans ögonvrå

Han lägger sina rosor
på en mossbelupen sten

av kärlek några ord han viskar så

Ett guldgult löv nu lossnar
ifrån lönnens svarta gren
det landar tyst

och koltrasten ser på











Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-04 21:01



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En dikt som upplevs varsam i tonen, man bjuds in i något allmänmänskligt som känns högst personligt. En väldigt fin dikt.
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP