Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


jag klippte kvällshimlen och tapeten slets ned lite mer än vad som ej var bekvämt till å börja med.


Uppsprättad

Stygn för stygn —

ej fråga om någon tröja,
vart ska jag börja?

ett missförstått hjärta —
nu en misstolkad hjärna

dripp
dropp

filtret har hamnat snett —
och jag är uppsprätt

jag föll ut i tusen stjärnfall

uppfläkt —
och inälvorna lyser rosa

ute är inne & inne lyser med sin frånvaro

utspädd - tunt kaffe utan substans

min själaabstinens —
där jag håller ihop på atomnivå,
förstår du något — hallå?

med kaffesumpen i strupen

jag talar de alla språken —
och jag skriker inombords
och pratar utombords

du kan få veta allt om mig

för världen hör mig ändå inte —
feltolkad

människorna sörjer inte,
att en av dem föll in & föll ut

utanför gemenskapen —
in i den tysta galenskapen — ensamheten

och jag kan låtsas —
på ditt språk jag kan tala

fortsätta mala på —
med min spröda spökröst

som den gast jag är —
den som försvinner i all hast

för att
hinna med jäktandet —

jag ser
de odödliga själarna springandes
i dödliga människokostymer

i denna stad jag vandrar med dem —
där alla ser ting som fulla

— för mig bara fula

total tomhet —
i dagens kväll

efter dagens rosa himmel —
är jag en ledsen själ iklädd en tom människokamp

uppspärrade ögon saknar ögonlock
att blunda med

jag kan inte placera mitt
huvud någonstans

och ändå

en spänningshuvudvärk utan spärr —
allt är bara för mycket

ofiltrerad —

jag saknar en filt.




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-04 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen