Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto : Soligajag_1


Välmåendet

Denna poesi kommer inte att likna någon
annan.
Varför är det så svårt att ta det lugnt ,
utan att allt ska kännas tungt.

Nu har min ork tagit ner mig på alla plan,
skulle gärna kunna glida iväg på vattnet
som en svan.

Det fungerar visst inte på detta sätt ,
finns det något som känns rätt.

Jag inbillar mig att vilan ger mig orken åter ,
men sitter just nu och gråter .

Varför lyssnade jag inte på läkaren,
tyvärr kände jag som han va kväkaren.
Hade fel inuti min kropp ,
nu känns det som det kommer en propp.

Ta mig härifrån så jag känner lugnet svepa igenom mig,
säg då detta ord Nej ,
ifall någon vill ha en grej.

Alltså brödet eller bullen gjord ,
ni förstår nog att det är mitt bord.

Vila och unna din kropp det ,
du försvinner inte för du är så het!






Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-05 10:14



Bookmark and Share


  ULJO
Snitsiga rim i denna text.
2021-10-05

  Solstrale VIP
Ja är lätt men också svårt för nej tror man dem som ber ska ta så hårt. Av empati man fått för mycke och då går kroppen under av trycke... Det är viktigt att säga nej, i mitt tycke för att man ska kunna leva som ett enda stycka, utan att splittras i delar, att säga nej då och då aldrig felar, även om mottagaren gnäller och falskt spelar. Då får du se vem vännen är, och de som vänder bort för ett nej har aldrig runnits där!
2021-10-05

    Sefarge VIP
Underfundig skrivelse
Med "underbart
rimflätning!"
;)
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP