Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mäns makt


om män inte hade fått rösta

hade råbarkad kapitalism
hade sverigedemokraterna

ej suttit i makt


om män inte hade fått rösta

hade feministiskt initiativ
hade andra humanistiska partier

styrt


om män ej hade haft någon makt alls

hade kvinnor och barn
hade djur och natur

ej farit illa av manlig hand


om män ej haft någon makt alls

hade samhället och livet
hade barn samt kvinnor

haft det långt bättre


vore det ej naturligt då
att låta det så ske


avskala all makt från mannen
ge den all till kvinnan























Fri vers (Fri form) av S.A.I. Steve Lando VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-05 16:12



Bookmark and Share


  M.A.J.R
Tror maktmissbruk skulle ändå förekomma. Vi alla är människor.
2021-10-07

    Sefarge VIP
Då får det väl bli
Som i bisamhället
Med Drönare som
Får lata sig knulla
Runt och sen blir
Utkastade i kylan
Nu i Oktober men
de som ändå vill
in i varma kupan
får vingarna av-
slitna och blir ut
-kastade från
Flustret ner i
Förgänglighetens
Kalla landskap
Om nu Bisamhällets
Lagar får råda?
Även i män-niskans
Värld?




2021-10-06

  lodjuret/seglare VIP
'Du pratar som du har förstånd till' är ett starkt maktspråk. Tyvärr är människans natur sådan, att den som har makt och tro på att för egen skull kunna undgå ansvar, kommer att ha möjligheten att förgripa sig, begår övergrepp mentalt såväl som fysiskt, med utpressning genom beroende av människor i alla åldrar, oavsett kön hos 'förövare och offer'. Det är dessvärre komplicerat. Det som en själv kan göra är förstås att tro sig förstå sin egen roll och att om så är möjligt, föregå med gott exempel, oavsett status, möjlig makt och ställning. Det är alltså 'mera' en fråga om en sorts 'allmänmänskligt beteende' snarare än att 'alla män per automatik är ondskefulla'. Det finns 'alla sorters människor'.
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

S.A.I. Steve Lando
S.A.I. Steve Lando VIP