Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vatten

”Inte vatten värt” får man höra ibland.
Men vatten är ju oändligt mycket värt.
Det finns i våra hav men också ”på land”.
Knappast något kan vara oss mera kärt.

Floder, bäckar, sjöar har källors flöden
och vatten som porlar i ständigt omlopp.
Där färdas människor mot skilda öden,
och regn gynnar naturen med ymnigt dropp.

Till kranar, fontäner och vattenkvarnar
kommer källans vatten med friskhet och kraft.
Markens gröda, blommor, fiskar och svanar,
har samma beroende som ett glas saft.

Vattnet forsar, virvlar, kluckar och svallar
med evighetens signum i sitt flöde.
Det kan sina, dränka, rasera vallar,
det har i sin makt allt levandes öde.

Så när du med välbehag tar dig ett bad,
betänk då njutningens ursprung och mening.
Vatten i stiltje eller som en kaskad
är en källa som syftar till vår rening.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-06 09:59



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket gott belyst om vatten vi har tagit för givet, smutsat och slösat! Gott är att uppmärksamma i diktform ... Tack!
2021-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström