Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När natt viskar och dag flyr


Tårar är en lättnad
att ta emot
när fördämningarna
inom brister

saknaden konstant
närvarande
föds om och om igen
som om den har flera liv

om natten viskande stjärnor
om dagen flyende gäss
fram och åter
mellan sjö och åker

innan också de ska ta adjö
sorgen sköljande över
och igenom i våg efter våg
en ångest bara att följa med

hör suset från vingslag
tätt där ovan
i dess segerformation
tänk att vara lika fri som dem

känna livet pulsera
hur det vill mera
än detta stiltje
detta nät som håller fast

att bejaka själen
dess instängda längtan
bryta sig loss
lyfta medan löven faller

använda sorgen, saknaden
som drivkraft
låta orden flöda
i guld och silver

lämna spår












Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-12 17:22



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
En vacker dikt om vemod
Gå förlorad av något kärt
vackert speglar mellan raderna.
En längtan att ta tillbaka
det som försvann allt för fort.

2021-10-12

  Fjellhuldra VIP
En vacker dikt om vemod
Gå förlorad av något kärt
vackert speglar mellan raderna.
En längtan att ta tillbaka
det som försvann allt för fort.

2021-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP