Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har alltid slagits för dom svaga

jag har alltid slagits för det som känts rätt 

alltid tagit parti för dom sjuka svaga äldre 

 

och mindre eller rasdiskriminerade jag har 

gjort allt som står i min makt för att beskydda

 

och göra rätt många gånger har jag lyckats att

stå upp för det rätta men nu efter ett tag som 

 

inlåst med åren börjar jag att förså att det var

fel man ska sköta sej skälv och se på när dom 

 

svaga misshandlas och diskrimineras i lagens

mening men det spelar ingen roll för jag anser

 

i många fall att jag gjorde rätt som stog upp för 

att beskydda dom svagare nåja det är min egen 

 

åsikt och att civilkurage har börjat försvinna alla 

är så rädda med all rätt allt är så rått och kallt nu 

 

för tiden 




Fri vers av den nakna poeten
Läst 111 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-06 14:53



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Det är aldrig fel att stå upp för den svagare!
2021-10-07

  Koloristen
Att älska sig själv är en förutsättning för att kunna älska nästan och stötta de svaga. Det finns inget motsatsförhållande däri. Kampen går vidare, bror! Bra skrivet!
2021-10-06
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten