Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En olycka kommer sällan ensam...


Det sista man behöver


Några skälvande dagar kvar
Stackars dagar, så tyngda de är
av göra si, göra så
ena måsten som trängs i kö och ropar
Jag står först! Jag är äldst! Du har lovat!

Den, friheten kallad, likt isglassen krymper
och bär praktiskt taget
bara på fängelse
rena vyn mot en väntan
på det som nu närmar sig –

resan till slutstationen för
omöjlig personal, den som
till varje pris måste
sysselsättas med något
Ja, jag talar om Fas 3

Och vad gör man då
de sista skälvande dagarna –
ytterst litet, ty olyckan inträffar
att ett spöke vid namn Covid 19
besöker en.



28/9 2021




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-06 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP