Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTENS DVÄRGAR

Vem är den diktartyp, som ständigt smyger
med sina dikter,tyst och anonym?
Jo, det är diktardvärgen, kallad Blyger,
diskret i dunkel dräkt och grå kostym!

Poeten som är godisgod är Snäller,
som aldrig gör en fluga nå´t förnär
men inte gör nå´t särskilt avtryck heller
och aldrig med en vers som ger besvär.

Dock finns en motsatt typ, som heter Stygger,
som har sitt hat och spe som inre driv.
Den dvärgen ofta sina kväden bygger
på fula okväden och invektiv.

En diktardvärg som apar sig är Toker
med crazydikter, nonsens och så´nt där
och antitesen blir då dvärgen Kloker,
som endast skriver visa verser här.

En vanlig deppig diktare är Butter,
en grinig typ med drag av dystopi.
Ett släktskap kan man se med dvärgen Trötter,
som sällan orkar med sin poesi .

Det finns en dvärg med idel glada rader,
men det är diktaren som undantag.
Har någon sett, förresten, dvärgen Glader ?
A-atji Prosit! Det var inte jag!








Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-07 18:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här en dvärg som läst din dikt och sökt sin hemvist i den.
Hitta' hem i varje strof när han drog ut på tiden.

Mycket underfundig och rolig dikt att läsa.
2021-10-07

  100apor
Hoho, vilket bra tema! Slås av en lust att joddla lite, dvärgarna till ära.
2021-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP