Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite vänlighet om jag får be!

 

 

när vi livets vägar korsa

varför inte på andra morsa

ett leende inte skadar

man inte anar

 

helt plötsligt allt blir ljust

en annan människa förtjust

säger hej tillbaka

tappa ej din haka

 

ett hej och ett leende

alls inget förbiseende

lyser upp var människas dag

till varje själs behag

 

du kan göra skillnad 

om du är vänligt sinnad

när du sänker garden

vänskapen blir varden

 

minns vad som gott är

kostar lite, utan besvär

livsglädje det ger

du annan människa ser

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-10-07 13:01



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint och klokt!
2021-10-09

  Poesia VIP
Borde vara ett av budorden! :-)
2021-10-08

  Susen VIP
Ett leende är gratis att ge. Viktigt ämne från din penna
2021-10-08

  Kungskobran VIP
På ön hejar alla på varandra, trevligt.
2021-10-07

  Bodingen VIP
Hännä på landet hejar vi på allt och alla och det beteendet följer med till storstan men många blir lite brydda och ser förvånade ut. Ungefär som Mick Dundee när han hälsar på folk i New York. Men åk till en camping, där hälsar så gott som alla på varandra ideligen men det skulle samma personer aldrig göra ute i samhället. Hejsan Öknens Ros, bra ämne!
2021-10-07

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag måste bokmarkera det gick rakt hjärta på mig. Tackar!
2021-10-07

  Sparvögat VIP
Lite vänlighet kan skänka mycket glädje…
2021-10-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
ja det är underligt hur otrevliga vissa människor är, helt utan social anledning.
2021-10-07

  ULJO
Säga hej. Hur svårt kan det vara?
2021-10-07

  AiA Maria den fria

*ler*

I sanning just exakt så!

Tack!
2021-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP