Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upp-och-nervända världen

 

 

nuförtiden har man inte levt

om man inte farit världen runt

eller gjort en massa dumt

livet är ibland något skevt

 

man ska många partner haft

tröttnar man på en finns andra

ingen på dem kan man klandra

det man klarar i åtråns kraft

 

det gäller att rätta åsikter ha

men de kan alltid ersättas

av vad andra berättar

om vad som gäller ida'

 

det där med kärlek är förvanskat

urvattnat och betydelselöst

inte längre så seriöst

med för många partner dansat

 

att följa modet är viktigt

förr fattiga människor i trasor gick

nu "rika" tycker detsamma är chict

det anses som rätt och riktigt 

 

var är alla vanliga människor

som stretar på i sin vardag

som struntar i modets lag

som trampar på i nötta skor

 

dagens värld så förvrängd

allting en enda röra

på väg att förstöra

den jord som snart blir stängd

 

kärleken till nästan och jorden

det viktigaste måste vara

det är vi på det klara

även vi här i Norden

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-10-09 10:31



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Grannar någonstans:
- Vi ska till Thailand.
- Ska vi med.
- Vi har köpt en ny V90 sörrö.
- Det ska vi med.
- Nytt kök blirä åsså.
- Samma här...
- Pröjsar allt kontant fast med lån.
- Har vi också tänkt.
- Så lyckliga vi kommer bli.
- Aaa så lyckliga...

2021-10-11

  ULJO
När ska människan erfara att vi bara har ett klot och att vi bara har ett liv. Vi delar ansvaret .......?. När ska människan förstå.
2021-10-09

  S.A.I. Steve Lando VIP
starkt samt bra om allt som har betydelse, och det som ej har
2021-10-09

  Susen VIP
Kärleken till jordens kraft lyser heta i dessa
snyggt rimmade ordrader
2021-10-09

    ej medlem längre
I landsproblem
och u landsproblem
2021-10-09

  AiA Maria den fria

Tack!

Väcker urkraften i Moder Jord
så ock i mig

Tack!


<3<3<3
2021-10-09

  Sparvögat VIP
Ur led är tiden som du så väl beskriver i dina ord…
Kärleken till människor, djur och natur är det som skänker lycka i livet!
Jordens kraft
2021-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP