Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild : ULJO


Faller för vår själ

De faller ner från skyn
en färgpalett så skön
höstens vackra bladverk
som förut var så grön

De gav en härlig skugga
vid trädgårdens berså
där solstrålar värmde
från himmel som var blå

Nu faller de så flyktigt
som droppar ur en tår
de faller för var själ
så vackert där vi står

De faller där som toner
ur en Mozartmenuett
de når så snällt vårt öra
så varligt och så lätt

De är som ljusa stjärnor
kring himlavalvets päll
de lyser upp vår vardag
en kall och kulen kväll

De ligger som en matta
ett konstverk i natten
de speglar sina färger
vid havets klara vatten

De ger till jorden näring
så våren kan få fart
när snön har gått hädan
och allt blir underbart

När solens strålar värmer
över landsort och stad
då kan man se det spira
vårt höstträds sköna blad

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 293 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-08 07:13



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Om höstens vackra färger och med ett hopp inbyggt om en ny vår skriver du.
2021-10-09

  Sommarina VIP
Så fint att läsa
2021-10-09

    Lena Staaf VIP
En helt underbar höstdikt där bladen får åskådliggöra förändringar och skönhet. Bokmärker.
2021-10-08

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till bladen och dess olika färger.
2021-10-08

  Lottie Ålhed VIP
Håller med. Välstämt och vackert.
2021-10-08

  Öknens Ros VIP
Vackert komponerad höstdikt.
2021-10-08

  Feliaxel VIP
Fint om träden
2021-10-08

  AiA Maria den fria

Vackert
Välstämt
”Löv-verk”
Förmedlar
Ljuvliga
Toner



Tack!

2021-10-08

  Maria Sundelin VIP
Höstlöven där på topp
2021-10-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
U tan dessa
L öv att pressa
J ajamen på blad
O ch sen skriva en rad
* kanske nå´n blir glad
* som jag blev då, när
* via Din estrad läste
* om lövets färd
* just i vår värld!
2021-10-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO