Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kränkningar

På sammanträdet i
barn- och utbildningsnämnden
vimlar det av siffror
underskott och överskott
kvadratmeteryta
investeringar
och barn
som skuggor i korridorerna.

Man har blivit bättre på
att föra in siffror
på kränkningar i datasystemet
det går inte att säga
om just den skolan
har fler kränkningar
bara att man varit noga
med att föra in dem.

Där ligger de nu som plumpar
själsliga blåmärken
för barnen att bära med sig
i ryggsäckarna
till nästa skoldag.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2021-10-07 18:23



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

En ”käftsmäll” som på riktigt känns!

TACK!

Barn är levande expansiva liv och ryms inte i nån statistik!
2021-10-11

  Solstrale VIP
Utan vinsttak i skola och omsorg plockas pengarna ut, vilka styr verksamheten, utan medel för den blir ju hela skolvärlden en grogrund för kränkningen, dvs resultaten, barnen får inte utbildning, förutom att metoderna för att minska kränkningar då också saknar medel, och sunt förnuft blir aldrig statistiskt diariefört tyvärr...
2021-10-09

  Kajan VIP
Det svåra med att återspegla den handfasta verkligheten i protokoll; och statistikens bedrägliga natur lyfts fram, barnen har ont oavsett vad det står i kolumner. Annorlunda text, det är bra.
2021-10-09

  Johan Bergstjärna VIP
En text som är som en örfil.
2021-10-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som får mig att tänka på många barn jag mött på mitt arbete på Lekis och Fritids.
2021-10-08

  Öknens Ros VIP
Statistik i all ära, men vad gör man åt problemet?
2021-10-08

  ULJO
Ett jobb som inte svårt att ta med sig hem.
2021-10-08

  BenGust VIP
Lögn och sanning med statistik.
2021-10-07

  Blomma-Stjärna VIP
ett tufft jobb att anmäla anmälningar av hot - mobbing
anmälningar som sedan följer dem de gäller - här; barnen -

klart socialvården behövs
men även de som jobbar där kan ju gå vilse i byråkratin...
2021-10-07

  Susen VIP
Yes! Bra skrivet. Barnes ryggsäck väger tungt av alla siffror...
2021-10-07

  Bodingen VIP
Kungskobran har en poäng, finns även folk som blir kränkta å andras vägnar, oftast helt utan anledning då de "kränkta" bara skrattar åt alltihop. Men kränkningarna i texten är allvarliga då ungar kommer hem med blåmärken och säkert också blivit kallade både hora och horunge, det är ju för jävligt!
2021-10-07

  Niliboy
Ja, huga ligen, att jobba på byrån kräver skinn på näsan!
2021-10-07

  Kungskobran VIP
De lättkränktas förening är en grupp
som borde sättas under lupp
den blir kränkt för minsta sak
det är mycket lågt till tak

2021-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP