Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Demokratin sägs ha uppstått i Grekland, människan sägs ha 'blivit till' någonstans i Afrika och jorden sägs ha funnit i några miljoner år, eller kanske bara några tusen och ha skapats av någon eller några med lust att skapa...


Bara som några fragment av en sorts helhet





Demokratin är en idé och tyvärr har idéer
att hanteras av ofta andra människor
än de vilka haft dem.

Demokrati som sägs betyda 'folkstyre',
betraktas som ett 'nödvändigt ont',
av människor som tycker olika om det mest.

Som har samvete ibland, det vill säga om utgången
av en händelse kan gagna dem själva,
så de kan sedan 'sova gott om natten'.

Ibland hjälper det inte att försöka,
men 'försöka duger'
förstås ganska långt...

Tänk om alla kända
fruntimmer skulle bo i
eller besöka Fruängen.

Gatorna där bär namn av kvinnor som 'tänkt till'
och sökt bära den tunga stenen 'demokrati',
att foga till andra grundstenar i samhällsbygget.



(Texten har legat till sig i utkast sedan 2021 10 08)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-03-18 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP