Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... En sista minut innan allt faller samman, i elfte timmen, fem i tolv ja ni kan säga vad ni vill, när alltet sveps med i en ökens sandstorm parallellt med solstorm och meteoritregn då kommer det vara över - enfaldig människa raderar paradiset!


skogens väsens och trädfolkets vädjan

 

människan genom livet - famlar

naturen all sin kraft - samlar

dock vi jagar igenom livet - ramlar

 

missöde efter missöde - nu

skjut inte! spara på krutet - du

 du sitter där som en dumsnut - ju

 

vem bryr sig vem har mage - idiot!

att ens tänka tanken att sätta ned sin - fot!

förbrukad jord kommer förvandlas till - skrot

ej mer något paradisiskt snurrande - klot

 

raderade biotoper från jordens - yta

spy du galla och över missmodet - ryta

gråt gråt förståndiga du som ut - bryta

produktionstakten affärsmän om - skryta

och du vet att du glömde att spara - recykla

 

de ofrånkomliga konsekvenserna - stapla

de som ansvarig är försvarstalen - rabbla

 

okunskap all naturlig tillväxt - hämma

naturen raderar aldrig oss den - skrämma

bara så ni vet Förlåter aldrig jorden den - rämna

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-08 10:22



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
tankeväckande rader och vacker bild om skogen och planeten jorden - den enda planet vi har att bo på!
2021-10-09

    Lena Staaf VIP
Fantasieggande bild! Trädfolket behövs.
2021-10-08

  Sparvögat VIP
Bilden väcker tankar och känslor…
Så så vacker!
2021-10-08

  ULJO
Tankeväckande rader.
2021-10-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande.
2021-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP