Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våga

Någon gång ska jag våga
Ta del av dina ord
Men varje rad ger en ny fråga

Hur tänkte du
Skulle du tänkt på samma sätt nu

Var det bra att jag försvann ut
Mellan gårdar
Lekte lekar utan slut
Så du fick vara själv
Låta fasor fånga dig
Utan skydd i krav och skratt från mig

Någon gång ska jag våga
Vända blad
Se mer
Trots att frågorna blir fler

Hur kände du
Skulle du känna på samma sätt nu

Att det var bra om du försvann
Livets vara eller inte
Berodde på en man
Om hans kärlek till dig var sann
Att ditt barn kunde klara sig
Utan din famn

Någon gång ska jag våga
Ta till mig varje mening
Om ljus som saknades i dig
Men brann för starkt i mig

Hur kunde du
Skulle du gjort samma sak nu

Ligga orörlig utan hopp
Med livlös kropp på bår
Och inte tänka att det kunde ge sår
Mena att jag klarade mig
Jag var ett barn, helt ensam utan dig

Någon gång ska jag läsa allt och våga
Skrivna ner allt barnet inte hann fråga
Fylla tomma vita blad
Låta vara arg för att kunna vara glad
Någon gång ska jag våga
Bli
Fri

©Malin Tyberg













Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-08 18:01



Bookmark and Share


  Kitty Jogenby
Jag slits mellan det rädda, lämnade och sårade barnet och den starka individ som bor i det barnet nu.
Delar som fastnar hos mig är "Hur kunde du, skulle du gjort samma sak nu?" och "Någon gång ska jag läsa allt och våga" och "Låta vara arg för att kunna vara glad". Det känns som ett styrkemanifest men också som ett sorgebrev från ett barn som blivit lämnad för tidigt.
Tack, denna berör verkligen!

2021-10-11

  BenGust VIP
Storartat stycke med magnifik sista strof. Inte lätt att stå inför faktum och formulera frågor man burit på. Och orden Bli Fri kan uppfattas så att om frågeställningen inte leder till ytterligare
komplexiteter kommer man frigörandet på spåren.
2021-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP