Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8 oktober 2021


Svensken är död

Svensken i allmänhet
vet ingenting om medvetenhet.

"Själen är en intellektuell tankelek,
inte en sann verklighet"
som finns inom oss.

Det är vad han tror
medan han springer
med ångest och andnöd,
ånger och själsdöd.

......................................................

Svensken är död.
Blicken är flack.

Det finns inget äkta
som bultar i honom längre.
Jag lyssnar med örat mot bröstet
men hör bara stoft.

Han har helt tappat taget
och funnit en famn i kvinnan
som blivit hans Gud.

Känslorna styr,
och fittan är filten
som värmer hans bräckliga hjärta,
för att låna hans egna vulgära ord.

Han ser inte lågan
som bränner honom till aska.

Han står inte upp för det som är rätt
och förstår inte vad han har sett.
Han ser inte att tvingad kärlek är hat.

Han har glömt vad kärlek är
för ingen har visat vad kärlek är.
Han tror han vet vad kärlek är,
men han tror på världens kärlek, där
kvinnans emotionella kärlek är
den kärlek som är hat
som nu blivit svenskens.

En mamma som kramar sitt barn
längre än barnet vill är en orm.
En orm har inte kärlek
och kan inte ge kärlek
för den har bara hat.

En pappa som inte har vett
att visa sitt barn vägen till frid är en mask.
En mask har inte kärlek
och kan inte ge kärlek
för den har bara hat.

Det är det svensken väntar på.
Att någon ska ge honom
den kärlek han aldrig fick.

Men ingen kan ge någon annan äkta kärlek.
Det är inte en mänsklig ägodel.
Det är en sanningens själ inom oss.

Den som ser det
kan peka svensken som vill
tillbaka till samma källa.

Då har han allt han behöver
och kan leva rätt.

Han ser då
att det som en gång var tankelek
nu är en verklighet
som finns inom oss
och då lever svensken igen.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-09 00:43



Bookmark and Share


  Koloristen
Sekularism är destruktivt.
2021-10-09
  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP