Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet Gladien



Saknar så

valser då

uppå dragspel

och på luta



Dansbandsdags

bingoflax

Var är landet

döpt Gladien



Sverige då

gladjazz så

Linderholmslåt

som rullar på



Jularbo

Skogmans ro

uti Värmlands

finska skogar






Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-09 09:52



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Nostalgitrippande prosadikt är av vikt! Snyggt du skänker uppväckande bilder i läsarjaget!
2021-10-14

    Lena Staaf VIP
Vore fint med en renässans för dessa svängiga låtar.
2021-10-09

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=WmpWsyhkTl4

https://www.youtube.com/watch?v=D_r4fsSjqqU

2021-10-09

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Har du hört "Glad igen" med Ulf Lundell från dubbelalbumet "Längre inåt landet"?
Han har skrivit svensk text till en låt som heter "Carey" av Joni Mitchell.
Blir man inte glad av den är man döv.

D.S.
2021-10-09

  Larz Gustafsson VIP
Ja! Jularbo och Skogman var KUNGAR!
Linderholm likaså.
Groovy times!
Rulla in en boll, ba'!
En annan artist jag högaktar - och som jag en gång som barn samtalat med - är Jokkmokks Jokke. Tyvärr inte bland oss längre.
Vi ska heller inte glömma Sonya Hedenbratt. En fantastisk jazzsångerska.
2021-10-09

  AiA Maria den fria

Välkomponerade
berikande
längtans
toner

...nu är jag ”glad-igen:)


Tack!

2021-10-09

  Elinor Sörensson VIP
Härliga takter i denna text
som hörs ända hit till den
värmländska finnskogen.
Tack!
2021-10-09
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP