Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som i yr finnskogsdans

Som i en yr
finnskogsdans
singlar nu löv ner
över nejden

traktens spelemän
stiger fram
mellan granstam
och stenrösen

Johan med sin bälg
Oskar från Fjäll
flink med fiolen

och pigors kjolar
svänger i takt
med pojkars stamp
mot loggolvsplank

medan jag
i helt annan tid
lutar mig tillbaka
mot naturens vägg




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-09 10:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bröderna Sahlström gick inte av för harpor.
Nordupplands stoltheter på spelmansfronten.
Nu har andra tagit över. Men legenden lever vidare.
2021-10-09

  BenGust VIP
Johan och Oskar, rediger män
med snärtiger takt. Och allt
mot en fond av oskattbar natur.

2021-10-09

  Kajan VIP
En levande bild från "förr", som ändå är i nuet. Fin text som svänger ! Kanske en polkatakt..?
2021-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP