Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idioterna

Överallt är dem likt en oändlig svärm av flugor
Gående och krälande omkring utan syfte med livet
Ockuperar enbart rum och plats ifrån de som är värdiga dem
Snor den allt dyrbarare syret i en allt för överbefolkad värld
Hur du än försöker är de alltid med dig
Likt ovälkomna efterföljare går de efter dina steg
Svärmar efter dig utan att vilja hejd sig
Deras tomma surrande till prat gnager den lilla rationalitet
Du ännu har kvar
Likt parasiter suger de din energi och vilja
Att ta dig fram på denna värld under deras kortsiktiga begär
Smular sönder din förstånd bit för bit tills grus kvarstår
Du försöker hålla ditt huvud högt för att inte drunkna i det avgrund de har skapat
Men akt idiotin är universums oändligaste kraft långt starkare än den största svarta hål
Så du är fast i dess omringande famn
Medan du drunknar i dess tomma avgrund
För idioterna är jordens sanna erövrande härskare




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2021-10-09 14:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP