Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åttonde av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet. Nu har vi kommit ned till näst högsta våningen.


Hyresgäst 093 : Nooshi Zanjani

 

 

 

Nooshi stirrar sympatiskt

med ingen skinande sol

dock en god glöd

rakt ut

ur spegeln på sin

nyinskaffade chiffonjé

ommålad i vinrött och lila

under oktobertunga ögonlock

lyssnar hon gärna på

både Dadgostar och Bush

rentav en smula Sabuni

trygg om att få bo

kvar under någons golv

på kollektiva kvadrat

som en människa

och frisör med salong

långt ifrån centrum

men när Lööf börjar banka

bort väggarna för att släppa

in spekulativa aktörer

utan tak

som påminner om överläkarna

ur Zanjanis släktsaga

fast Annie inbillar sig att de är

strävsamma barberare

då stänger Nooshi också

sina öron på varje kant

tar no shit

sätter istället på Laleh

följt av Hellmans andra platta

"....när jag går in nånstans och

känner mig utanför...."

gör några besynnerliga dansrörelser

med otvättad tvättkorg i famn

på sin avklippta persiska matta

att passa i badrummet

tills livet säger Atshjoo!

och Ebba tänder åter en sorts sol

då kan dörrarna sakta

slungas upp igen

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-09 23:04



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Gillar väldigt få politiker, så jag förstår Nooshi. Alla måste vi få känna någon form av trygghet, bu för bostadsspekulationen och segregationen som Annie Lööf vill iscensätta.
2021-10-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP