Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jambisk septima.


KLIMATMORALISKA FRÅGOR

Hur står det till egentligen med min klimatmoral?
Tål den en granskning av mitt liv och leverne privat?
Sympatiserar jag med aktuellt Parisavtal,
eller är jag ett hinder för ett sundare klimat?

Kör jag omkring i bilen, när jag mycket väl kan gå?
Sorterar jag mitt skräp och avfall på ett lämpligt sätt?
Bryr jag mig om hur själen överhuvud måtte må,
om jag i denna fråga handlar mera fel än rätt?

Utnyttjar jag ett flygplan, när jag kunde åka tåg?
Förordar jag ett militärt och starkare försvar?
Är alla skogens granar ämnade för ägarns såg?
Är min moral i alla dessa fall förhandlingsbar?

Vad säger jag till mina barnbarn, om de frågar mig
vad jag har gjort för att klimatet skall bli bra, så
att de, utan att tveka vill reproducera sig
och till de egna barnen kan ha mig att peka på?













Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-10 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP