Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varvtal

Med 78 varv per minut
förmedlar stenkakan sin musik.
Raspigt förstås, den är ju antik,
knappt 100 år sedan dess debut.

Med 45 varv i minuten
via LP och EP-formatet
fick vi förbättrad ljudkvalitet,
i vinyl är den skivan gjuten.

Men CDn är väl närapå bäst,
den spelar både länge och väl.
Att föredra den har sina skäl,
passar bra till avslappning och fest.

Digitaliseringen medger
ständigt nya vägar till musik.
Varje grej är på sitt sätt unik,
och det kommer säkert ännu fler.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-10 10:10



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Intresse-väckande skrivet!
Människans uppfinningar
Har sina "egna"varvtal
även kvinnors"Fröjde
-vibratorer"
;)

2021-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström